ARTION naživo!

Letošní deváťáci si zažili půlden v Artionu. Čekala je ochutnávka různých činností, seznámení s našimi učiteli a také s našimi žáky prvního ročníku. Ti byli ve výuce, někdy diskutovali, někdy ji i vedli.

Vše začalo společným naladěním s využitím karet Dixit. Každý si vybral takovou, která ho nějakým způsobem zaujala, a vzájemné představení mohlo začít.

Poté se všichni rozprchli do workshopových učeben a rodiče žáků si mezi tím povídali s paní ředitelkou.

Češtinářská dílna měla tři stanoviště. V tom gramatickém si žáci vyzkoušeli, jak lze využít jednoduchou dětskou skládačku k procvičení větných členů a k tvorbě vět vedlejších. V literárním stanovišti šlo o reflexi krátkého textu a ve slohovém vládla kreativita při dokončování vět.

Ve společenskovědní dílně, v rámci projektu Kam pojedu na dovolenou, jsme počítali svoji ekologickou stopu. Pomocí kalkulačky „Hra o zemi“ si pak každý vybral jednu kategorii, kde by se dalo „ušetřit“.

Ve výtvarném ateliéru se především diskutovalo. O tom, jak fungují naše projekty, jak vypadají konkrétní výstupy, jak dlouho se na nich pracuje a jak je vše propojeno s jinými obory. A také jak fungují Mapy učení.

Došlo také na jazyky. Do hravé francouzštiny se zapojili přímo studenti, kteří si vyzkoušeli i výuku ostatních.

Fyzikální dílna byla vlastně pastí. Pastí na světlo. Šlo o různé experimenty pro vytvoření duhy s použitím kapky vody.

Závěrečná reflexe měla podobu vzkazu na post-it. Podívejte se do galerie :-)

Vaše Gymnázium ARTION

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.