Červnový Open Day

Co je to vlastně „Open Day“ v Artionu? Je to pozvání pro rodiče našich studentů i pro přátele školy. A také pro budoucí prváky! Ti se k nám přišli podívat dopoledne. Seznamovačka „kdo je kdo“, pokec s budoucími spolužáky i s třídní učitelkou a také chvilka na to, aby se naši budoucí studenti podívali na vystavené práce a prezentace.

Potom vše proběhlo ve větším rozsahu pro rodiče. A nejen pro ně. Přišli také naši přátelé, kteří Artionu fandí, a jelikož v té době na naší škole probíhala inspekce, tak jsme přivítali i paní inspektorku.

A co bylo u nás k vidění i ke slyšení?

Studenti představovali výsledky své práce v několika rovinách. Zaprvé to byly projekty, které probíhaly téměř celé pololetí (např. Nahá opice, -PISKY, AI a člověk, Barevný svět v pasti, Homo sapiens song, Otisky, Barva, skvrna, gesto…). Někdo zpracoval téma jako film, někdo jako poster, prezentaci, esej či výtvarné dílo. Hrála také kapela a došlo i na tanec!

Zadruhé se jednalo o tzv. OTVOR (Otevřená TVORba). Ten probíhá dvakrát ročně. Studenti dostanou týden pro sebe, pro své zájmy, pro své záměry, pro svoji kreativitu. Většinou pracují ve škole, ale nemusí. Třeba Max si pro svůj záměr naplánoval cestu do Itálie. Studenti si počátkem týdne připravili téma, rozplánovali si práci do jednotlivých dnů a šli na to. A v pátek prezentovali. Mohli jsme slyšet podcast o motosportu, vlastní hudební i taneční kompozice našich studentů, pročíst si analýzy odborných textů z oblasti psychologie i ekonomie, vidět poster o feminismu, obrazy inspirované různými styly a třeba i ohmatat bustu Charlotty Masarykové. Ta se vezla v kočárku z UMPRUM do Domu Módy, což je vidět na fotkách. A spousta dalšího …

Studenti prezentovali, odpovídali na dotazy, hráli a zpívali, užívali si to!

Mrkněte na fotky! Ta poslední zachycuje kresbu z vlaku, když od nás odjížděla naše kamarádka a výtvarnice Ivana Příhoda Pavlů.

Vaše Gymnázium ARTION

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.