Evropský dům

10. ledna jsme navštívili Evropský dům v Jungmannově ulici kousek od naší školy. Na začátku jsme na Padlet napsali, co bychom se chtěli dozvědět o Evropské unii a co nás zajímá. Společně jsme si poslechli interaktivní přednášku o fungování Evropské unie, parlamentu, Evropské komisi a čím se kdo zabývá.

Měli jsme diskuzi a hlasování o euru v Česku, přičemž jsme z ankety zjistili, že naše skupina by euro nezavedla (podle většiny). Povídali jsme si o výhodách i nevýhodách a jak to teď s eurem v EU vypadá.

Poté jsme se rozdělili do skupin a každá dostala téma: Evropská komise, Evropský parlament a Rada EU + předsednictví. Zpracovali jsme daná témata do jednotlivých myšlenkových map, které jsme si poté vzájemně odprezentovali.

Na konci jsme si zahráli kvíz a jako výherci pět z nás dostalo mikinu se znakem EU - 12 hvězdami. I my ostatní jsme si něco odnesli - brožury, klíčenky, tašku, letáky, dezinfekci a další drobnosti.

Návštěvu Evropského domu jsme si moc užili a byla pro nás také velice přínosná. Dozvěděli jsme se nové informace a zamysleli se nad smyslem a fungováním EU.

Za tým EPASu

Anna Hrčková

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.