Jazykový pobyt v Hilderstone College

Dominic Srivalsan, lektor z Hilderstone College, strávil v únoru celý týden v Artionu. V dubnu jsme do Anglie vyrazili my. Vystřídali jsme se tam ve dvou partách, vždy na týden. Plastové bankovky, tříchodové vzdělávání, toastová smršť, moře, bubny, galerie …

Vstávání kolem čtvrté hodiny ranní bylo sice dost náročné, ale vyplatilo se být na ruzyňském letišti s předstihem. Než jsme jako skupina prošli všemi letištními procedurami, bylo to tak akorát. Let byl plynulý a přistání na Heathrow taktéž. U pasové kontroly občas zazlobily scannery, a tak se hodilo mít invitation letter při ruce.

A pak už jsme se natřásali v minibusu do Broadstairs. Část z nás pospávala, část se oddávala sociálnímu životu nebo jen vstřebávala realitu britského zvyku řídit vlevo. V Broadstairs nás u školy už lehce po poledni přivítala Rachel. Odložili jsme si zavazadla a jeli jsme do blízké nákupní zóny, kde jsme vzali útokem italskou restauraci, ve které jsme měli připravené sezení. Kohoutková voda zdarma je dobrý zvyk :-)

Pak jsme se vrátili do školy, kam si pro nás přišli lidé z rodin, ve kterých jsme strávili následující týden. Večeři s hostiteli, nasávání mořského vzduchu i společný chat time jsme si užili a pak už jsme rádi zapadli do postelí v očekávání následujících dnů.

A že toho nebylo málo.

V 9 hodin jsme měli vždy sraz ve škole. To bylo příjemné, jsme na to zvyklí z Artionu. Studenti i naši učitelé měli výuku angličtiny, pracovalo se na projektech a večer jsme ještě měli připravený nějaký program.

Například workshop bubnování! V rámci artionského propojování pohybových činností s uměním máme v tomto natrénováno s Milošem Vacíkem, takže to pro nás byla hračka. V dalších večerech jsme si pak užili tanec, bowling a také lekci kouzelnických triků.

Zajímavá byla výstava v galerii současného umění v Margate, a to nejen exponáty a workshopem, ale také pohledem na rozbouřené moře přes skleněnou zeď galerie. A zase ten hezký anglický zvyk vstupu do galerií zdarma :-)

V poledne jsme se vždy sešli na obědě, který tu bývá skromnější (Pizza Hut to jistí).

Až pojedete do Anglie, dejte si pozor, aby vám v české směnárně nedali papírové bankovky. Doba plastová dorazila i do bankovního sektoru, a to nejen v podobě platových karet. V některých zemích je zkrátka papír k nezaplacení. Doslova.

V pátek jsme jeli s průvodcem do Canterbury a v sobotu pak vlakem do Londýna. Tam mohl každý student strávit čas podle svého – po artionsku. Nabití zážitky i angličtinou jsme naposledy ulehli ve svých rodinách a v neděli jsme se už chystali domů. V pondělí bylo volno, které asi každý prospal …

V Broadstairs to bylo super, takže jsme dohodli pokračování spolupráce, včetně certifikátů pro studenty. Někteří na nich již začínají pracovat.

Tak za rok!

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.