Jsme v EPASU

Program „Školy – vyslanci Evropského parlamentu“ (EPAS) je projekt Evropského parlamentu, jehož cílem je zvýšit povědomí o Evropské unii a jejích hodnotách. A také o úloze Evropského parlamentu. Zaměřuje se na žáky a studenty z různých vzdělávacích prostředí.

Školy, které jsou vybrány k účasti v tomto programu, jmenují své vyslance. Učitelé jsou „senior vyslanci“ a studenti pak „junior vyslanci“. A společně pak „dělají na projektu“. Učitelé a studenti mají například vytvořit informační místo o EU, uspořádat akce ke Dni Evropy nebo vytvářet obsah na sociálních sítích. Udržují kontakt s poslanci Evropského parlamentu a dalšími vyslanci a partnery, podnikají různé aktivity a komunikují se svými komunitami.

Na konci každého školního roku jsou tyto činnosti vyhodnoceny a po dokončení programu školy získají certifikaci. To se děje na slavnostním předání, které uspořádá místní kontaktní kancelář Evropského parlamentu. Učitelé a studenti mohou také dostat možnost zúčastnit se zasedání programu Euroscola ve Štrasburku nebo dalších akcí pořádaných Evropským parlamentem v členských státech a v Bruselu nebo Štrasburku.

Tak už se těšíme, co zažijeme!

Vaše Gymnázium ARTION

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.