Krabice od bot

Vánoce se blíží a s nimi přichází čas na zastavení se. Symbolem Vánoc je stromeček, ozdoby, svíčky, štědrovečerní večeře a dárky.  V rámci našeho programu EPAS, který je také o šíření hodnot EU, jsme se rozhodli zapojit do projektu Krabice od bot. Moc se nám líbí hlavní myšlenka „darovat věcem nový život“. Vždyť máme tolik věcí, které se nám už nehodí, nepoužíváme je, a právě tyto věci mohou jinde a jiným udělat obrovskou radost. Také tím šetříme naši planetu, učíme se větší skromnosti a pokoře. Do krabice se hodí hračky, školní a výtvarné potřeby, kosmetika a doplňky, vše v bezvadném stavu.

Tento projekt trvá již 13 let. Stačí se opravdu zamyslet, podívat se kolem nás, jaké věci bychom rádi darovali a komu. Dalším krokem je otevření webových stránek krabiceodbot.cz a vyhledání sběrného místa dárků v blízkosti našeho bydliště. Pak už si jen rezervujeme konkrétní počet a typ dárků.

Nicméně, jak samotný název projektu napovídá, nutností je také mít nějakou krabici od bot. Do té pak dárky vložíme a krabici vánočně zabalíme. Nakonec ji označíme kódem, který nám po online rezervaci přijde na email i do sms. Kód je důležitý pro to, aby dárek skutečně doputoval tam, kam má.

Krabice od bot letos odstartovala 20. listopadu a poslední den pro odevzdání dárků byl 5.12. My jsme to stihli již v pátek 1. prosince, kdy jsme naše krabice odevzdali ve sběrném místě v Nuslích.

Chcete i vy šířit radost? A potěšit ty, kteří se momentálně nacházejí v tíživé sociální situaci?

Zapojte se příští rok!

Vaše Gymnázium ARTION

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.