POP-ARTion

Projekt „Barva, skvrna, gesto“ jede na plné obrátky. Po inspiraci impresionismem, postimpresionismem a akční/gestickou malbou vedly naše další kroky k Andy Warholovi a k sítotisku. Každý student pojal téma jinak a technikou podle vlastního záměru.

Dáte si jahodu?

Podívejte se na fotky …

Obrázek s květinou v modrém – tam si studenti zkoušeli zjednodušený princip sítotisku. Jiní se zase inspirovali uměleckou tvorbou samotného Warhola, anebo pojali plakátovou tvorbu zcela originálně a po svém, kdy ve stylu pop-artu vytvářeli nové nevšední náměty a kompozice (jahoda). Techniky si každý volil podle svého zájmu nebo záměru, takže došlo i na šablony a spreje.

Studenti skvěle pochopili princip opakování motivů v pop-artové tvorbě A. Warhola a využili jej i ve vlastní tvorbě. Například na obrázku torza sochy (vytvořeno akrylem jako imitace sítotisku) studentka vyryla motiv do papíru, čímž po přetření barvou docílila zviditelnění.

Mezitím se pracuje s barvou také na józe. Konkrétně jde o barevné otisky částí těla na papíře, čímž studenti poznávají (doslova vidí) své těžiště. A kromě toho si také všímají barevných kontrastů na různých podkladech.

Už se nemůžeme dočkat výstupů (nejen) tohoto projektu!

Vaše Gymnázium ARTION

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.