Příběh loga

Je tomu již rok, kdy naše webové stránky spatřily světlo světa!

Zajímá vás příběh našeho loga?

Takto jej popisují tvůrci našeho webu - agentura Perspectivo:

Pro nově vzniklé gymnázium jsme chtěli vytvořit logo, které by mělo moderní vzhled, dobře se aplikovalo jak v online, tak offline prostředí a odráželo filozofii školy.

Jedním z pilířů se pro nás stalo motto: “Nadšení patří i do školy”. Poslání, které není jednoduché naplnit, o to důležitejší je. Identita gymnázia by měla tuto myšlenku reflektovat a komunikovat.

Zaměřili jsme se tedy na základní myšlenku loga - nadšeného studenta. Prozkoumali jsme referenční fotky a navrhli abstraktní tvar, který vycházel právě z těchto fotografií a měl symbolizovat nadšení a energii.

Podařilo se vytvořit symbol, který reprezentuje nadšení, navíc vypadá jako číslice 101, (což pochází z amerických vysokoškolských systémů číslování a jedná se o označení prvního nebo úvodního kurzu) a ke všemu je součástí samotného názvu školy.

Návrh symbolu IOI šel ruku v ruce s typografií. Po několika testech a experimentech jsme se rozhodli pro písmo Raleway. Moderní a čisté písmo, které připomíná trochu písmo psané, ale zároveň je dobře čitelné a web-safe.

V průběhu celého procesu jsme spolupracovali s týmem Gymnázia ARTION, Romanou Lisnerovou a Lubošem Lisnerem, což nám pomohlo lépe pochopit, co od loga chtějí a jakým způsobem by mělo být gymnázium prezentováno.

Pro svět, který bude.

Perspectivo

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.