Střípky ZeMě

První jarní den jsme vyjeli na farmu Pastvina ve Vinoři. Započali jsme tak cyklus aktivit v rámci našeho projektu ZeMě. Cílem je zažít na vlastní kůži opečovávání rostlin a zvířat, se kterými sdílíme tento svět. A také se zdokonalit v manuální práci!

Bylo nádherné počasí a hned po příjezdu nás přivítaly ovečky. Nejprve jsme absolvovali komentovanou prohlídku veškerého zvířectva – spojenou s problematikou velkochovů.

Potom jsme se rozdělili na skupinky a vykonávali práce všeho druhu: zakládání záhonků, ochutnávku mladého česneku, opečovávání vajíček a výběhu pro krávy.

A co na to naši studenti?

„Můj nejhezčí zážitek byl, když mě honila kravička. A když jsme dělali společné aktivity jako kydání hnoje a sběr klacků.“

„Mým nejhezčím zážitkem bylo vidět zachráněná zvířata z velkochovů – že jsou nyní ve svém přirozeném prostředí a mají se dobře.“

V rozsahu zhruba čtyř měsíců budeme jezdit na různé farmy v Praze a okolí. Celý projekt pak zakončíme víkendovou akcí u našeho kolegy Petra Hájka, kde se setkáme mimo jiné i s permakulturou.

Mrkněte na fotky!

Vaše Gymnázium ARTION

Chcete s námi zůstat 
v kontaktu

Pozvěte nás do své pošty a my vám jednou za čas pošleme
to nejzajímavější z ARTIONu.

Váš e-mail je u nás v bezpečí.

Sledujte nás

Na našem Facebooku a Instagramu se pořád něco děje.